Biografie

Dieter Vanwezer

Dieter was al van kindsbeen af gefascineerd door het goochelen.

Het verhaal ging een beetje als volgt:

Toen hij een jaar of 4 oud was maakten zijn ouders hem wakker omdat de paasklokken waren langsgeweest en in de verte kon je ze nog horen.

Dieter zette het cassettedeck van de stereo-installatie uit om de klokken beter te kunnen horen maar plots waren de klokken verdwenen. Dit was Dieter zijn eerste goocheleffect.

Later kreeg zijn broer Jan een goocheldoos en begon die kleine voorstellingen te geven voor Dieter zijn vriendjes maar al gauw was de goocheldoos van Jan verdwenen en begon Dieter te experimenteren met de goochelkunst.

Zo ging het jaren door tot Dieter hoorde dat er een heuse goochelclub bestond en dat er zelfs eentje was in het Leuvense. Dieter trok zijn stoute schoenen aan en waagde zijn kans om bij de “echte” goochelaars in de leer te gaan. Na enkele maanden op proef en een geslaagd toegangsexamen werd Dieter op een leeftijd van amper 11 jaar volwaardig lid van “De kleine joker” in 1992.

De goochelvrienden van de club brachten hem de kneepjes van het vak bij en de eerste optredens op verjaardagsfeestjes bij vrienden en familie lieten dan ook niet lang op zich wachten.

Toen Dieter 13 was geworden, kreeg hij ook de passie voor ballonfiguren te pakken en legde zich meer en meer toe op deze vorm van animatie, dit echter wel zonder het goochelen uit het oog te verliezen.

Op zijn 16 jaar volgde Dieter met succes de cursus "Animator in het jeugdwerk" en was gedurende 5 jaar enthousiast medewerker van de speelpleinen waar hij magie en ballonnen combineerde met "klassieke" speelpleinwerking.

8 Jaar later, in 2000, werd het omwille van studies en sport even wat te moeilijk om intensief met het goochelen bezig te zijn en brak er voor Dieter een sabbatperiode aan waarin hij niet meer actief aan het goochelgebeuren deelnam maar latent bleef zijn liefde voor de goochelkunst aanwezig en sporadisch gaf hij nog wel een voorstelling.

In 2008, weer eens 8 jaar later, deed Dieter opnieuw zijn intrede in de goochelclub en vandaar kwam alles in een stroomversnelling en algauw volgden de optredens elkaar aan een sneltreintempo op.

Naast zijn creatieve bezigheden is Dieter werkzaam als verpleegkundige in het UZ-Leuven op de dienst longfunctie. In de week laat Dieter de mensen dus blazen en in het weekend blaast hij zelf.

U wenst meer informatie of u wil een boeking maken? Contacteer ons!